Bostadsrättstillägg?

I vår förening är du som bostadsrättsinnehavare även medlem. Upplåtelseformen innebär att man enligt våra stadgar har ett underhållsansvar för det inre i sin bostad.

Om olyckan skulle vara framme med exempelvis vattenskada eller liknande så kan det bli kostsamt att uppfylla sitt underhållsansvar.

Försäkringsbolagen har därför en tilläggsförsäkring som erbjuds tillsammans med hemförsäkringen – ett skydd som kallas bostadsrättstillägg.

Har man varit normalt aktsam så får man hjälp från detta extraskydd med underhållskostnader som uppstår vid dylika olyckshändelser. Detta gäller endast de områden där man är underhållsskyldig enligt stadgarna. Försäkringen kan dock i vissa fall även ersätta fast inredning som du eller tidigare ägare bekostat.

Föreningens fastighetsförsäkring

Vår förening, HSB Brf Nordmannen, har en fastighetsförsäkring via Länsförsäkringar som även innehåller ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrättshavare i föreningen. Självrisken för denna är 1,500 kr – vid läckage 3,000 kr.

Behöver jag ett bostadsrättstillägg?

Bostadsrättstillägg behöver du inte ha eftersom föreningen redan har tecknat denna tilläggsförsäkring kollektivt. Väljer du ändå detta betalar du i princip extra för samma skydd som du redan har genom föreningen.

Vad behöver jag?

Hemförsäkring – som medlem i vår förening skall du se till att, precis som vid alla andra boendeformer, ha en bra hemförsäkring!

Det här inlägget postades i Information, Information från styrelsen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar