Garageportar – byte

Styrelsen har beslutat att föreningens garageportar skall bytas ut. Detta arbete kommer bli ganska omfattande men vi bedömer efter undersökning av förutsättningarna och besök hos föreningar med lyckade installationer att detta kommer falla väl ut! De nya garageportarna kommer vara av s.k. takskjutportstyp (se bilden) med vit färg och fjärrstyrningsautomatik. Varje garageport länkas samman med två fjärrkontroller samt en mekanisk nödöppningsmekanism. I samband med installationsdagen sker nyckel- och fjärrkontrollsutlämning hos föreningen.

Bakgrunden till beslutet är att vi ser ett ökande underhåll där målning behöver genomföras, cylindrar behöver skiftas och i vissa behöver mekanik ses över. Sammantaget bedömer vi att det är en investering som dessutom höjer utseendet såväl som värdet på vår gemensamma fastighet. Under längre tid ser vi även att inte alla garage utnyttjas och förhoppningen är även att detta frigör någon extra parkeringsplats.

Utförandet kommer starta i april månad och kommer planläggas så att ca 4 portar byts varje dag. I samband med detta så behöver installatörerna få tillgång till garagen och även elektrikerna som skall dra ny el till portöppnarna. Detaljerade tidplaner med exakta datum kommer inom kort.

Arbetet kräver avfallshantering av byggmaterial samt de gamla portarna och föreningen kommer därför att under veckorna som arbetet pågår stänga av de två parkeringsrutor som ligger närmast trådgårdsavfallsbingen.

Arbetet med byte av garageportar kommer utföras av Garageportcenter Skåne AB och elinstallationsarbetet utförs av Pan-El AB.

Det här inlägget postades i Information, Information från Fastighetsgruppen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar